ДогађајиУ Кладову одржан семинар “Кап по кап - више знања” на годишњем сусрету водопривредних предузећа из целе Србије

30.09.2022.

Петнаести по реду стручни семинар “Кап по кап- више знања” успешно је одржан у хотелу “Ђердап” у Кладову у организацији ЈВП “Србијаводе”. Семинар је окупио стручњаке из ЈВП “Србијаводе”, ЈВП “Воде Војводине” и водопривредних предузећа из целе Србије.

Представљено је 20 семинарских радова са освртом на актуелна питања из области водопривреде у виду дидактичке презентације. Теме које су обележиле семинар односиле су се на климатске проблеме, представљање иновативних система за одводњавање и наводњавање, међународну сарадњу, коминикацију са медијима, упознавање са пројектима, стандардима, динамиком и организацијом рада у водопривредним предузећима, али и изналажење заједничких решења за превазилажење потешкоћа у раду.

Циљ семинара је да се помоћу стручних предавања размене искуства и окупе сви релевантни стручњаци из исте области и на тај начин сагледају сви аспекти из области водопривреде, али и други друштвени аспекти који ће унапредити рад и функиционисање једног система и пружити присутнима едукацију и смернице за даљи развој.