ДогађајиЈВП „Србијаводе“ на показној вежби „Ада 2022” поводом обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације

24.09.2022.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова обележио је Дан сектора за ванредне ситуације низом активности на Ади циганлији, кроз реализацију показне вежбе „Ада 2022“.

У оквиру тактичко-техничког збора, задатак ЈВП „Србијаводе“ био је да прикаже рад опреме и средстава која су намењена за спровођење одбране од поплава.

Показној вежби присуствовао је министар унутрашњих послова, Александар Вулин, в.д. директора Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић, који се овом приликом захвалио јавним предузећима на подршци у ванредним ситуацијама и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић.

ЈВП „Србијаводе“ пружило је подршку у тактичко-техничком збору на реализацији показне вежбе „Ада 2022“ и представило рад мобилне пумпе капацитета 130 l/s са уграђеним агрегатом и расветом, као и мобилну пумпу капацитета 350 l/s. ЈВП „Србијаводе“ располаже са укупно 18 мобилних пумпи стратешки распоређених на подручју на којем је надлежно за одбрану од поплава.

Ово је једна у низу манифестација широм Србије поводом прославе недеље Сектора за ванредне ситуације, приликом које је изложена опрема којом се врши заштита и спасавање грађана од свих потенцијалних непогода.