ДогађајиЈачање тимских капацитета на радничко-спортским играма

09.10.2022.

Јубиларне 25. радничко-спортске игре водопривреде Србије одржане су у Кладову у периоду од 28.09. до 02.10.2022. године у организацији ЈВП „Србијаводе“.

Радничко-спортске игре окупиле су преко 600 запослених из области водопривреде, представнике ЈВП „Србијаводе“, ЈВП „Воде Војводине“ и водопривредних предузећа из целе Србије.

Овакви догађаји су јединствена прилика за окупљање свих запослених ван радног места, као и промовисање здравих животних стилова. Овогодишње радничко-спортске игре су трајале 5 дана и то је био одличан повод да се са колегама из других организација, поред спортских надметања, размене информације, идеје, искуства и планирају наредна такмичења.

Ово је било идеално место за окупљање директора свих водопривредних предузећа и овом приликом организован је састанак са освртом на сва актуелна питања и организацију рада. Једна од главних тема на састанку била је спремност ресурса али и обнова опреме за одбрану од поплава, како би сви субјекти прилагодили начин рада за наредни период и подигли капацитете, безбедност и спремност на највиши ниво. Такође, истакнута је неопходност сарадње и комуникације са локалним самоуправама. На састанку је потврђен континуитет одличне оперативне сарадње, договорени су даљи кораци на унапређењу односа и подизању свеукупне сарадње на виши ниво.

У оквиру игара организован је и 15. стручни семинар „Кап по кап – више знања“ које је окупио све релевантне стручњаке из области водопривреде у циљу упознавања са радом у различитим институцијама, иновативним системима али и размењивања међусобних искустава који доводе до настајања нових идеја и начина за превазилажење проблема из другачије перспективе.

За спортска такмичења пријављено је 23 екипе, а учесници су имали прилике да се такмиче у многобројним спортским дисциплинама и кроз дружење јачају дух заједништва.

ЈВП „Србијаводе“ континуирано ради на развијању и неговању односа међу својим запосленима, а овакав концепт носи са собом велику важност и поруку, како би се одржао здрав такмичарски и тимски дух, и на тај начин остварио заједнички успех на свим пољима.