ДогађајиДефинисане даље смернице за санирање последица поплава у Брусу и Ћићевцу

30.03.2023.

На иницијативу министра унутрашњих послова и команданта Републичког штаба за ванредне ситуације Братислава Гашића, директор ЈВП „Србијаводе” Горан Пузовић и в.д. помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић заједно са представницима Одељења за ванредне ситуације Града Крушевца у оквиру посете Расинском округу обишли су општину Брус и општину Ћићевац.

Овом приликом дефинисане су смернице за заједничко деловање у санирању последица недавних поплава и предузимању неопходних превентивних мера.

Након поплава у јануару текуће године које су оставиле последице и направиле штету на инфраструктури у овој општини, заједничком акцијом ЈВП „Србијаводе” и Сектора за ванредне ситуације реаговано је на време и тиме предупређени су већи проблеми: „Оно што је данас потреба грађана Бруса је санација реке Расине у дужини од око 900m и Грашевачке реке у дужини од око 500m и у току је припрема техничке документације. Данас смо се договорили и за брану која се налази у Брусу и заједно ћемо радити на припреми све неопходне документације, како би ова брана имала своју функцију када дође до великих вода.” - рекао је директор ЈВП „Србијаводе” Горан Пузовић.

Циљ обиласка ових локалних смоуправа је да се на лицу места утврде проблеми и утврде смернице за санирање последица елементарних непогода и унапређење будуће сарадње као одговор на ванредне ситуације.