ДогађајиВелика акција чишћења „За лепшу и чистију Нишаву“

30.03.2021.

У току је велика акција чишћења приобаља реке Нишаве коју је организовао град Ниш са ЈВП „Србијаводе” и ЈКП „Медијана“.

Након што су ЈВП “Србијаводе” и град Ниш добиле неколицину пријава од грађана да је корито реке Нишаве кроз град препуно смећа ЈВП “Србијаводе” су прошле године договориле заједничку акцију “За лепшу и чистију Нишаву”, која је услед пандемије корана вирусом била одложена.

На разумевање и уз подршку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, у току је реализација активности на чишћењу која ће трајати два дана 30. и 31. марта са циљем да се заједничким снагама очисти део реке, односно њено приобаље. Најпре ће се кренути од депоније која се налази у самом центру града, на левој обали реке Нишаве.

У акцију уклањања отпада, поред људства ангажовано је и 15 камиона за транспорт, 3 велика утоваривача и багер са дугачком руком за извлачење отпада из саме реке Нишаве.

Градоначелница је исказала велику захвалност ЈВП “Србијаводе” као и другим јавним и приватним предузећима који ће својим ангажовањем омогућити да лева обала реке буде пример како приобаља треба да изгледају. Такође је најавила да ће кеј од Медошевачког моста до цркве Светог Василија Острошког бити уређен простор за шетњу суграђана.

Циљ оваквих акција је првенствено подизање свести грађана Ниша да је неопходно да брину о свом граду, рекама и средини у којој живимо, али и представља висок ниво свести и одговорности републичких и градских органа, без чије узајамне сарадње не би могле да се успешно реализују овакве врсте акција које ће допринети да град Ниш буде лепши и чистији.