ДогађајиОдржана Прва редовна седница Републичког штаба за ванредне ситуације

26.12.2022.

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је Прву редовну седницу у новом сазиву, којом је председавао командант штаба и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

На данашњој седници једна од тачки била је акцидент који се догодио када се преврнула цистерна са амонијаком на железничкој прузи Пирот – Ниш. В.д. помоћника министра начелника сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић рекао је да према мерењима нема амонијака у ваздуху у Пироту, као и да извориште воде Медијана у Нишу није контаминирано.

Осим акцидента који се догодио, важне тачке на данашњој седници биле су и наредне интервентне реакције када су воде у питању и правовремена и превентивна заштита од поплава.

Од стране Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и ЈВП „Србијаводе” наглашено је да су претходне кишне етапе, које су проузроковале одређене проблеме, добро и координисано испраћене. Правовремена улагања у водне објекте дала су одличне резултате, с обзиром да се вода није излила у брањеним деловима, када је дошло до пораста водостаја.