ДогађајиЈВП „Србијаводе“ прославило 25 година постојања

24.12.2022.

Свечаном прославом, уз многобројне колеге, сараднике и пријатеље, ЈВП”Србијаводе” обележило је јубиларних 25 година постојања. Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе“ основано је 1997. године, Законом о водама за обављање водопривредне делатности. Оснивач предузећа је Република Србија са основним задатком да „брине о водама Србије“, односно, да гради, реконструише, санира и одржава водне објекте и спроводи све неопходне мере, како би се омогућио безбеднији живот и заштитила имовина државе и сваког појединца, а превасходно људски животи од поплава.

Данас имамо завршених преко 750 градилишта у 103 општине и града и 17 капиталних инвестиција, који за циљ имају да обезбеде сигуран живот поред река за све грађане.

Директору Горану Пузовићу на прослави је уручена награда и златна плакета „Европски најменаџер и најкомпанија“, које представља највише признање у избору Независне агенције Европског удружења менаџера и часописа “Euromanager”. Ова престижна награда директору Пузовићу додељена је за врхунске менаџерске домете, изузетно успешно вођење, континуирани раст и развој и стабилно пословање.

ЈВП „Србијаводе“ у оквирима у којима обавља делатност се труди да иде у корак са актуелним дешавањима у светлу климатских промена и континуирано ради на подизању и унапређењу квалитета пословања, што је основа за напредак људског друштва и обезбеђење здраве животне средине. Водопривреда представља једну од стратешких грана битних за развој сваке државе, имајући у виду да је ова инфраструктурна грана један од највећих привредних мултипликатора која подстиче и покреће развој свих осталих делатности.

Ово предузеће чини колектив који броји 160 запослених и одлична сарадња са 20 водопривредних предузећа који раде под нашом лиценцом.

Наш тим, првенствено, чине људи, који су, истовремено, и запослени. Јер, створити добар тим је основа са којом идемо напред!

Наших првих 25, живели!