ДогађајиНаградни конкурс „Дунавски уметник 2023“

26.09.2023.

Позивамо заинтересоване узраста од 6 до 18 година да учествују на овогодишњем међународном конкурсу „Дунавски уметник 2023“ на тему „Нека Дунав буде плав“.

„Дунавски уметник“ уједињује младе креативце широм слива реке Дунав још од 2004. године и спроводи се у 14 земаља на сливу реке Дунав у организацији Међународне комисије за заштиту реке Дунав и Глобалног партнерства за воде Централне и Источне Европе.

Наградни конкурс је велики подстицај за децу да се упознају са значајем река у својим заједницама и да размисле о важности одржавања животне средине. Овогодишњи конкурс обухвата три узбудљиве категорије у којима можете представити своје уметничке креације: уметнички рад, фотографија и видео. Ваш задатак је да истражите обалу реке или језера у сливу реке Дунав и створите еколошко уметничко дело користећи материјале које пронађете поред воде, направите кратки видео или фотографију.

Осим едукације деце о суштинској вредности и значају река, циљ такмичења је да им пружи могућност да као креатори уметничких дела коментаришу будућност свог окружења.

Све детаљне информације о конкурсу са пропозицијама можете преузети овде: https://www.mis.org.rs/wp-content/uploads/DAM-Uslovi-konkursa-i-smernice-2023.pdf.