ДогађајиЈВП „Србијаводе“ на међународној конференцији „Заштита и спасавање у случају поплава и проблем са ледом на Дунаву"

26.01.2023.

У оквиру пројекта „Мрежа за размену отпорности у региону реке Дунав – DAREnet“, на ком је један од партнера из Републике Србије Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, организована је панел дискусија на којој су учествовали и представници ЈВП „Србијаводе“.

Тема панел дискусије била је о националном и ЕУ оквиру деловања у области заштите од поплава, као и досадашњој пракси и искуствима заштите и спасавања од поплава на Дунаву и у зимским условима.

Координатор пројекта „DAREnet“ је Министарство унутрашњих послова Немачке, а пројекат има за циљ подизање нивоа безбедности у Дунавском региону путем приближавања могућности корисницима Механизма ЕУ за цивилну заштиту и његових сервиса у контексту ране најаве поплава, мониторинга, координације спасилачких активности и пружања помоћи.

Кроз овај пројекат пружа се подршка релевенатним субјектима из различитих сектора у процесу управљања поплавама у Дунавском сливу.