ДогађајиЈВП “Србијаводе” на Дунавском бизнис форуму

21.09.2021.

У Новом Саду одржан је десети по реду Дунавски бизнис форум који је окупио велики број представника јавног и приватног сектора из земље и региона и који послују у сливу реке Дунав.

Дунавски бизнис форум је један од најзначајнијих регионалних скупова, посвећен је имплементацији Дунавске стратегије и утицају бизниса на њен одговоран и одржив развој.

Основни задатак Форума је афирмација Дунавске стратегије, видљивост остварених резултата и унапређење сарадње на свим пољима привредног и друштвеног стваралаштва. Након поздравних речи организатора форума, уследио је централни панел на тему “Утицај бизниса на имплементацију Дунавске стратегије”.

Један од главних панелиста на тему „Дунавска стратегија- позитивна искуства и могућности“ био је директор ЈВП “Србијаводе” Горан Пузовић, који је у свом излагању истакао изузетан стратешки положај реке Дунав и његове потенцијале за развој пољопривреде, водопривреде, енергетике, индустрије и туризма. Он је нагласио да су значај и потенцијали реке Дунав за Републику Србију такође огромни, али да још увек нису довољно искоришћени и да је управо суштина Дунавске стратегије да се сви потенцијали Дунава могу искористити само кроз заједничку сарадњу подунавских земаља.

Након тога, представници ЈВП „Србијаводе“ учествовали су и говорили о концепту одрживог развоја на сливу реке Дунав.

Сви учесници су се сложили да је један од основних циљева стратегије, чије стубове чине бизнис, транспорт, заштита животне средине, као и култура, што боље повезивање и размена искустава ради достизање бољег животног стандарда у региону.

Након одржаних панел дискусија, у оквиру свечаног програма и доделе признања, директору ЈВП “Србијаводе” додељено је признање “Дунавски цвет” за његов допринос изградњи и јачању просперитета региона.