ДогађајиЈВП „Србијаводе“ на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

21.05.2024.

Као пример добре сарадње на позив ЈВП ”Воде Војводине”, ЈВП “Србијаводе” је на сајму пољопривреде одржало целодневни панел под називом „Одговор Републике Србије на последице климатских промена - поплаве и суше“.

Велику част смо имали да панел свечано отвори наш ресорни министар г-дин др Александар Мартиновић. Овом приликом смо угостили и министра пољопривреде Републике Малави, г-дина Самујела Кавалеа.

Министар је у име Владе Републике Србије изразио захвалност представницима Републике Малави, чијом посетом су потврђени добри и традиционално пријатељски односи две земље. Разматрани су и даљи правци билатералне сарадње у области пољопривреде и водопривреде.

Током обраћања присутнима, министар је истакао важност воде као непроцењивог ресурса и у светлу климатских промена: „Кључне поруке требало би да буду заједничка сарадња и одговорност кроз бригу о водним ресурсима. Влада Републике Србије препознаје важност овог питања и системски приступа кроз конкретна решења, пројекте и иницијативе.”

Министар је на крају нагласио да једино заједничким радом и бригом о водним ресурсима можемо да их очувамо и похвалио сарадњу ЈВП „Србијаводе” и ЈВП „Воде Војводине”.

ЈВП „Србијаводе“ улаже напоре како би унапредило одрживо управљање водним ресурсима, као основним циљем борбе против климатских промена.