ДогађајиЈВП „Србијаводе“ на конференцији „Thinking Green & Living Clean“

15.05.2024.

У Сава Центру одржана је конференција „Thinking Green & Living Clean“ у организацији CorD магазина и то на дан обележавања Међународног дана акције за климу, али и десетогодишњицу од великих мајских поплава 2014. године.

На скупу је учествовало је и ЈВП „Србијаводе“, током ког је др Јелена Пузовић, руководилац сектора за односе са јавношћу и међународну сарадњу, говорила на тему климатских промена, њиховог утицаја, ризика, као и одговора на адаптацију на исте. Влада Републике Србије и ЈВП „Србијаводе“ су у периоду од 2014. до 2024. године улагали у инфраструктуру и спровели обимне санационе радове, како би заштитни системи били спремни за нове поплавне таласе.

Током излагања, истакла је да је брига о води наш заједнички задатак без изузетака и одлагања и да је веома важно пронаћи системско решење кроз конкретне пројекте и иницијативе. Представљени су и пројекти ЈВП „Србијаводе“ који се спроводе у циљу ублажавања последица климатских промена.

Панелисти на конференцији били су и државна секретарка Министарства заштите животне средине, Сандра Докић, Аника Бен Давид, амбасадорка Шведске у Србији, као представници делегације Европске уније, УНДП-а и Европске инвестиционе банке.

Конференција је истакла важност заједничког доприноса у смањењу последица климатских промена, те да је неопходно да сви радимо заједно, подижемо свест јавности и улажемо у инфраструктуру како бисмо успешно одговорили на изазове који су пред нама.