ДогађајиДиректору ЈВП „Србијаводе“ Горану Пузовићу уручена награда „Предраг Марић“

20.03.2023.

Данас је на свечаној академији поводом друге Меморијалне научно-стручне конференције „Предраг Марић" директору ЈВП „Србијаводе” Горану Пузовићу уручена награда која је први пут установљена ове године, а која се додељује заслужнима за изузетан стручни допринос у области смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама.

На свечаној академији награда „Предраг Марић” уручена је и др Јасни Плавшић, професорки на Грађевинском факултету Универзитета у Београду.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић овом приликом је истакао значај ове конференције на којој се разменом искустава и знања унапређује рад надлежних служби на превенцији, али и на правовременом реаговању у случају ванредних ситуација.

В. д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић рекао је да ова конференција другу годину заредом окупља изузетан број еминентних излагача и додао да је она тачка где се укрштају наука и пракса, као и да је најбоља полазна основа за убрзан развој система заштите и спасавања.

Ова конференција указује на велики допринос генерала полиције Предрага Марића у одржавању, изградњи и унапређењу система заштите, спасавања и смањења ризика од катастрофа и истиче да су превенција, информисаност и безбедносна култура од изузетног значаја.