ДогађајиНакон проглашења ванредне ситуације министар одбране Милош Вучевић са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем и директором Гораном Пузовићем у Тутину

20.11.2022.

Министар одбране Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић заједно су са директором Гораном Пузовићем стигли у Тутин где је проглашена ванредна ситуација након обимних падавина и пораста водостаја реке Видрењак.

Вода се излила само на деловима где је корито нерегулисано, а водостај има тенденцију опадања. На водној јединици „Ибар -Краљево, Нови Пазар” проглашена је редовна одбрана од поплава на рекама Ибар и Рашка сектор М.12.

Директор Горан Пузовић рекао је да је циклон који је дошао донео са собом озбиљне падавине, као и да је пало око 120l кише за 24 сата: „Договорили смо се шта су приоритети када се ситуација стабилизује, како би помогли становништву и средили све што је било угрожено. На регулисаном делу реке Видрењак Тутин није био угрожен. Проблем је настао на низводном делу и потребно је уз помоћ локалне самоуправе израдити Пројекат, како се више не би дешавале овакве ситуације.”