ДогађајиМинистар унутрашњих послова Братислав Гашић са директором Гораном Пузовићем у Новом Пазару

20.11.2022.

На критичне локације у Новом Пазару стигао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић и заједно са директором ЈВП „Србијаводе“ Гораном Пузовићем прате стање на терену, а директор Пузовић извештава министра о тренутном стању водостаја.

Председник Републике Србије Александар Вучић је, као врховни командант Војске Србије, издао наређење да се припадници Војске ангажују у помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби против водене стихије. Припадницима Војске придружиће се, по наредби председника, и припадници Министарства унутрашњих послова.

Директор ЈВП „Србијаводе" Горан Пузовић истакао је да су све надлежне службе "Србијаводе" на терену: „У Тутину је проглашена ванредна ситуација и ту је тренутно и најтеже стање. Ванредна одбрана од поплава је у Новом Пазару и у сливовима река Ибар, Љубовиђа, Колубара. На Лиму је на снази редовна одбрана од поплава, али се очекује да ће вечерас бити проглашена и ванредна.”

У Пријепољу на водној јединици „Лим-Пријепоље“ у току је постављање мобилне опреме за одбрану од поплава где је уведена редовна одбрана од поплава, док је у Новом Пазару и Тутину проглашена ванредна одбрана од поплава и службе ЈВП „Србијаводе” су са свом неопходном механизацијом на терену.