ДогађајиДиректор Пузовић из Бродарева код Пријепоља где је проглашена ванредна одбрана од поплава за РТС

18.01.2023.

Након проглашења ванредне одбране од поплава на реци Лим у Пријепољу и на реци Грабовици у Сјеници, директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић обишао је угрожена насеља код Пријепоља где су у току радови који су омогућили да се вода не излије у брањено подручје.

„Јутрос у преподневним сатима завршили смо прву линију одбране, поставили смо џакове на најугроженијим деловима и у насељу Залуг и Бродареву. Сада градимо још једну линију одбране, радимо насип у дужини од 320 m које ће заштити насеље Бродарево, а насип ће остати ту док не будемо добили дозволу да градимо објекат за који радимо техничку документацију. Очекујемо да у току ноћи завршимо све радове на насипу. Количина падавина која је пала у Црној Гори је између 150 и 200 mm и довела до подизања нивоа реке Лим, а очекује се и даљи пораст водостаја. Оно што је добро је што у последња 3-4 сата стагнира, али због падавина које су биле у преподневним сатима на узводном делу, Лим ће и даље да расте.“ – рекао је Пузовић.

„Све мере које су спровеле ЈВП „Србијаводе“ заједно са Сектором за ванредне ситуације и локалном самоуправом учиниће да сви грађани буду безбедни овде, док овај талас не прође.“

Директор Пузовић додао је да се реке нису излиле на уређеним деловима, већ у небрањеном подручју плавећи пољопривредне површине.