ДогађајиОбилазак радова на реци Колубари на подручју општине Лајковац

07.09.2021.

Директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић и председник општине Лајковац Андрија Живковић обишли су радове на санацији левообалног насипа узводно од Јолића воденице у зони аутопута оштећеног у поплавама у јуну 2020. године.

Радови се изводе у складу са Уредбом Владе Републике Србије и њихова вредност износи 14.696.000 динара. Овим радовима биће решен деценијски проблем изливања реке Колубаре у Лајковцу, јер је управо на овој локацији у претходном периоду долазило до плављења стамбених објеката.

„Ово је пример добре комуникације између локалних самоуправа и државе, у претходних неколико година смо имали неколико заједничких инвестиција на водотоковима I и II реда. Очекују нас озбиљни радови у будућности и већ следеће године ћемо заједничким средствима уредити канале. Радили смо на уређењу корита Колубаре, Пепељевачког канала и оно што је на данашњем састанку договорено је да када дође до великих вода сви заједно поступају како би се заштитили људи и имовина, јер наш заједнички циљ је да људи у Лајковцу живе безбедније и боље.“ - рекао је Пузовић.

Председник општине се захвалио ЈВП „Србијаводама” на дугогодишњој сарадњи и на разумевању за све проблеме са којима су се суочавали. „У овом периоду решавамо вишедеценијски проблем који је угрожавао део насељеног места Лајковац после обилних киша. Пример тога је прошла година кад смо имали поплаве у летњим месецима и овим радовима ћемо решити и тај проблем”.

Председник је додао да су захваљујући ЈВП „Србијаводе” и свима који се баве овим проблемима упућени у критичне тачке које могу да проузрокују поплаве на свим водотоцима који протичу кроз општину Лајковац. „Имамо планове за будући период и заједничким радом се припрема документација и уз добру комуникацију све је лакше постићи и урадити”.