ДогађајиДобра сарадња са локалним самоуправама кључна у заштити становништва и инфраструктуре

06.09.2021.

„Током јануара цео Пиротски округ, тако и Бабушницу, погодиле су обилне падавине, које су оставиле тешке последице. У оваквим ситуацијама од велике важности је комуникација између државе и локалне самоуправе, која се из дана у дан унапређује. Веома је важно да када РХМЗ најави жути, наранџасти и црвени метеоаларм сви обавестимо своје саговорнике како у локалу, тако и у држави, да заједно поступамо и спроводимо мере које су потребне да би сви били безбедни и да би се заштитила имовина и инфраструктура. Са друге стране Влада Републике Србије је издвојила средства за округе погођене овим поплавним таласима, где су у току хитни санациони радови, којима ће се подићи степен безбедности становништва.“ – рекао је приликом обиласка радова на територији општине Бабушница директор ЈВП „Србијаводе“.

У Бабушници су завршени радови на измуљивању реке Лужнице у дужини од 3100m, као и радови на кошењу у оквиру редовног одржавања водних објеката. У Власотинцу су завршени радови на реконструкцији водозахвата, како би била обезбеђена пијаћа вода, у Пироту и Паланци су такође радови у току. „Препознали смо најкритичније тачке, радимо на њиховом решавању, међутим то још увек није довољно да будемо сви потпуно безбедни, већ је потребно континуирано заједничко деловање док се сви проблеми не реше“.

Директор ЈВП „Србијаводе“ присуствовао је и свечаној академији одржаној поводом Дана општине Бабушница. Том приликом додељена му је Захвалница за помоћ у ванредној ситуацији и велики допринос у санирању последица поплава на територији општине Бабушница.