ДогађајиПочетак Наградног конкурса „Дунавски уметник 2020“

07.09.2020.

Позивамо заинтересоване узраста од 6 до 18 година да учествују на овогодишњем конкурсу Дунавски уметник са темом – ИСТРАЖИ ДУНАВ!

Међународни конкурс „Дунавски уметник“ представља део активности у оквиру прославе Дана Дунава, чија је форма, као и време организовања, због актуелне ситуације са пандемијом изазваном вирусом COVID – 19 измењено.

Организован од стране Међународне комисије за слив реке Дунав и Глобалног партнерства за воде за Централну и Источну Европу Конкурс циља узраст од 6-18 година и спроводи се у свих 14 земаља на сливу Дунава од 2004. године. Републичка Дирекција за воде Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије је 2010. године предложила Младим истраживачима Србије да координирају овај конкурс у Србији, што је прихваћено и у континуитету се дешава из године у годину.

Такмичење је међународног карактера и укључује ученике основних и средњих школа у изради уметничких радова од природних материјала са обала река. Замишљено је тако да се позив за учешће на такмичењу шаље школама у којима се учесници, зависно од својих наставника, одлучују за врсту уметничког рада. Радови могу бити или индивидуални или направљени у групи.

Циљ такмичења је, осим едукукације деце о суштинској вредности и значају река, да им пружи могућност да, као креатори уметничких дела, коментаришу будућност свог окружења.

Детаље са пропозицијама учешћа на Конкурсу можете преузети овде.