ДогађајиДиректор Пузовић обишао општину Ивањица и село Брусник где је проглашена ванредна одбрана од поплава

02.09.2022.

Падавине које су погодиле општину Ивањица довеле су до наглог пораста водостаја и условиле проглашење ванредне ситуације у пет месних заједница на територији општине, а такође и ванредну одбрану од поплава.

На подручју општине Ивањица у току су радови тешком механизацијом у МЗ Брусник – засеоци: Чаприћи, Нешковићи, Совићи, Пантовићи, Гојковићи, Сарићи, Радовановићи, Дукићи и МЗ Средња Река.

„Општину Ивањицу у последње време погодило је велико невреме - град, олује, а сада и вода. У договору са председником општине видећемо на који начин ћемо помоћи људима који живе на овој територији. Поток Муљевац, који се улива у Бресничку реку, је већ неколико пута правио проблеме. Покушаћемо да договоримо са локалном самоуправом да направимо један мост и да све што смо радили на реци Моравици покушамо да применимо и овде, како би људи који живе овде били много безбеднији. “- истакао је Пузовић.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић рекао је да је овај догађај превазишао могућности локалне самоуправе: „У помоћ су нам притекле машине ЈВП „Србијаводе“ и других јавних предузећа, очекује се помоћ и Сектора за ванредне ситуације. Започета је санација најкритичнијих делова, а санација је кренула у центру Брусника, где је вода текла главним правцем. Још увек имамо непроходних путних праваца, али што је најбитније немамо животно угрожених људи. Очекује се да у наредних седам до десет дана стабилизујемо ситуацију.“

Уведена су двадесетчетворочасовна дежурства и службе ЈВП “Србијаводе” и надлежна водопривредна предузећа су на терену, прате стање и у контакту су са Штабовима локалних самоуправа како би предузели све неопходне активности у циљу санирања и стабилизације подручја.