ДогађајиСтуденти Криминалистичко-полицијске академије у посети ЈВП "Србијаводе"

17.04.2019.

Данас смо домаћини студентима Криминалистичко-полицијске академије. У Центру за одбрану од поплава ЈВП "Србијаводе" уводним обраћањем, студенте је поздравио генерални директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић. Током целодневне посете, студентима ће бити представљена организација, надлежности и делатност јавног водопривредног предузећа. Такође, студенти ће проћи кратку едукацију о механизмима и плановима комуникације у току одбране од поплава. Кроз анимиране филмове демонстрираће им се велике поплаве које су задесиле Србију, током 2014. и 2016. године, као и приказ хитних санационих радова које су предузеле Влада Републике Србије и ЈВП "Србијаводе", у сарадњи са локалним самоуправама.

У другом делу дана, студенти ће имати прилику да се едукују о безбедности и здрављу учесника у одбрани од поплава, као и о механизму и начину функционисања водопривредног информациониг система (ВИС).

Ова врста посете студената Криминалистичко-полицијске академије је наставак дугогодишње сарадње и пример добре праксе и едукације.