ДогађајиВежба постављања мобилне опреме за заштиту Параћина од великих вода реке Црнице и притока

27.05.2021.

У петак 28. маја у оквиру свечаног обележавања завршетка радова на пројекту „Заштита Параћина од великих вода реке Црнице и притока“ спровешће се вежба постављања мобилне опреме за одбрану од поплава.

Вредност изведених радова и опреме коју је финансирала Европска Унија износи 4,25 милиона евра.

Догађају ће присуствовати и говорити Њ.Е. амбасадор Сем Фабрици, Њ.Е. Николаус Лутероти, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, генерални директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић и Владимир Милићевић, председник општине Параћин.

Гости ће најпре обићи изложбу фотографија у центру Параћина на којима су приказани радови изведени у оквиру овог пројекта, након чега ће уследити вежба постављања мобилне опреме за одбрану од поплава. Вежбу ће спроводи ЈВП „Србијаводе“ у сарадњи са Општином Параћин и биће изведена од стране обучених интервентних тимова уз стручни надзор руководиоца за одбрану од поплава ЈВП „Србијаводе“.

Циљ вежбе је истовремено симулација одбране од поплава, тест примене брзог мобилног система дизајнираног за бујичне токове, тест обучености оперативних тимова за одбрану од поплава, као и анализа потребног времена и трошкова одбране употребом мобилне опреме.