ДогађајиУ сусрет Међународном дану реке Дунав едукативни и спортско-рекреативни програм за децу

23.06.2022.

У сусрет Међународном дану реке Дунав, ЈВП „Србијаводе“ заједно са својим ресорним министарством и Републичком дирекцијом за воде и Општина Велико Градиште сутра ће у Великом Градишту организовати едукативне радионице за децу из вртића и основних школа, као и спортско-рекреативни програм, пуњење врећа за одбрану од поплава песком и такмичење у одбојци на песку.

Кроз интерактивну радионицу деца ће имати прилике да се упознају са природном катастрофом која је једна од најчешће заступљених на овом подручју и како да се понашају у случају да се нађу у истим.

ЈВП „Србијаводе“ ће на својој онлине платформи поставити квиз за учеснике који могу да провере своје знање о реци Дунав.

Основна порука ових и других активности је да је наша одговорност брига о овом непроцењивом богатству, према ком треба да се свесно, савесно и правилно опходимо сваког дана.

Циљ оваквих радионица јесте да деца кроз активност коју радо практикују – игру – уче о важности проеколошког понашања према природи и животној средини. Љубав према животној средини и њена улога у здравом одрастању, расту, развоју и васпитању деце је незаобилазна.

Проверите своје знање у кратком квизу на нашем сајту.

Квиз се налази на следећем линку: https://www.srbijavode.rs/dandunava/