ДогађајиОдлажу се радови на чишћењу Потпећког језера

14.01.2021.

Због веома неповољне метеоролошке ситуације, а на основу најава РХМЗ-а према којима се у наредним данима очекују ниске дневне температуре са јаким јутарњим мразевима, као и могућим падавинама радови на чишћењу језера "Потпећ“ и транспорту извађеног материјала на депонију "Дубоко" код Ужица се обустављају.

Сходно најави трајања хладног таласа, радови се неће изводити до понедељка 18.01.2021. године, након чега ће се извршити процена ситуације и донети одлука о евентуалном наставку радова, уз сагледавање свих чинилаца који утичу на безбедан рад и транспорт.

Службе ЈБП „Србијаводе“ ће пратити ситуацију на терену и након процене стања донети одлуку о наставку даљих активности на извођења радова.

Радови на чишћењу Потпећког језера су почели 11.1. и до сада је извучено око 20 тона, односно око 2000m³ отпада који је транспортован депонију "Дубоко". Према проценама потребно је уклонити преко седам и по хиљада кубика пливајућег отпада, који се услед падавина крајем децембра 2020. године накупио код бране „Потпећ“ на Лиму.