ДогађајиВелика акција чишћења „За лепшу и чистију Нишаву“

10.03.2020.

ЈВП „Србијаводе“ и град Ниш организују велику акцију чишћења приобаља реке Нишаве. Подршку акцији пружиће ЈКП „Naissus“, ЈКП „Медијана“, ПД „ЦД ХИС“ и „Ерозија“ д.о.о.. Поводом међународног Дана вода, ће трајати два дана 23. и 24. марта са циљем да се заједничким снагама очисти река Нишава, односно њено приобаље.

"ЈВП „Србијаводе“ и град Ниш су добиле неколицину пријава од грађана да је корито реке Нишаве, кроз град Ниш, препуно смећа. Тим поводом, данас смо одржали један конструктивни састанак на ком смо договорили заједничку акцију коју ће спроводити ЈВП „Србијаводе“ заједно са градом Нишом и са ЈКП „Медијана“- рекао је генерални директор ЈВП „Србијаводе“. Овом приликом г-дин Пузовић се захвалио граду Нишу и округу који је препознао овај проблем и нагласио да би ова акција требало и да пошаље поруку грађанима Ниша да је Нишава њихова и да о њој превасходно они треба да брину. „ Екологија је оно што нас чека и ово је само први корак, да очистимо приобаље, едукујемо наше грађане и овим путем их позивамо да нас прате, да заједно буду са нама 23. и 24. марта. Светски дан вода се обележава 22.марта и ова акција ће бити посвећена том дану и бити показатељ да Србија почиње да води своју еколошку битку на прави начин и да решава проблеме које имамо на нашим рекама“.

Да се једино узајамном сарадњом између града и републичких органа могу успешно реализовати акције које ће допринети да град Ниш буде лепши потврдио је и директор ЈКП „Медијана“ г-дин Павловић.

„У сарадњи са ЈВП „Србијаводе“ и свим предузећима који су њихови блиски сарадници, оформили смо једну радну групу која ће обићи терен у наредним данима, дати јаснију слику којом динамиком би требало изводити радове на уређењу речног корита и самих обала. На задовољство наших Нишлија, знамо да се ближи летњи период када пуно наших суграђана воли да шета обалама Нишаве и сада је право време да се обале Нишаве среде, да се уреди на онај начин који ће бити пријатан за шетњу“- рекао је г-дин Павловић. „Такође, у току je акција скидања графита са главног градског кеја, што је показатељ како наша међусобна сарадња функционише“.

Позивају се сви грађани да се придруже акцији и својим несебичним залагањем дају свој допринос за лепшу и чистију Нишаву.