Povodom Svetskog dana voda, JVP ”Srbijavode” poslale snažnu poruku u očuvanju voda, uz pomoć najmlađih

 

JVP ”Srbijavode” su danas ugostile najmlađe ”ambasadore ekologije” iz OŠ ”Laza Kostić”. Na nedavno objavljenom likovnom konkursu na temu ”Voda je život” u ovoj školi, učenici mlađih razreda prijavili su preko stotinu kreativnih radova i pokazali da poseduju, i te kako, znanje o vodama, kao i o njenoj zaštiti.
Istaknuti slikar i vajar g-din Miloš Šobajić je imao tu čast da, svojim stručnim okom i iskustvom, izabere najuspešnije radove. Takođe, ovaj žiri sačinjavali su ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, direktor JVP ”Srbijavode” Goran Puzović, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, državni sekretar Senad Mahmutović i direktorka Republičke direkcije za vode, Nataša Milić, ali i Ministarstva kulture i informisanja, savetnik Tihomir Arsić.
Najistaknutiji radovi su nagrađeni edukativnim elektronskim pomagalima (tableti i lap topovi), kako bi u daljem obrazovanju mogli sveobuhvatnije da prate sve ekološke promene i da aktivno učestvuju u njima, ali i razmenjuju iskustva sa decom iz drugih zemalja.
Naši mali ”ekološki ambasadori”, ali i stručni žiri, učestvovali su u zajedničkoj ekološkoj radionici i kvizu, te tako razmenili svoja znanja i zapažanja.
Ceo događaj bio je obojen dečijom pesmom i to, ne bilo kakvom, nego pesmom hora naše gostujuće škole.
JVP ”Srbijavode” danas je poslalo snažnu poruku da je naš zadatak da se od vode i štete koju ona nanosi adekvatno i stalnim ulaganjem Vlade Republike Srbije u ovaj aspekt, sačuvamo, ali, isto tako, kroz edukaciju najmlađih, napravimo jake i sigurne temelje za bolje sutra generacija koje dolaze!

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura