Saopštenje za javnost

Aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Republike  Srbije koje su izdate od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova NA SVIM VODNIM PODRUČJIMA U NADLEŽNOSTI JVP „SRBIJAVODE“. Na pojedinim područjima, prema obaveštenjima dobijenim  od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.

Shodno ovim najavama, i pre dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana UVODI SE VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA NA SVIM OBJEKTIMA IZ OPERATIVNIOG PLANA u nadležnosti JVP „SRBIJAVODE“, što podrazumeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, BEZ ODLAGANjA, odnosno: prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24- časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali). KONTAKT SA ŠTABOVIMA LOKALNIH SAMOUPRAVA JE OBAVEZAN, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).

1. Nazad
  2. Vrh