Održana radionica "Planiranje implementacije direktive o podzemnim vodama Srbije"

Radionica pod nazivom ”Planiranje implementacije direktive o podzemnim vodama Srbije” kao priprema pregovaračke pozicije za Direktivu o zaštiti podzemnih voda od zagađenja i pogoršanja stanja 2006/118EK, odvija se u okviru projekta ENVAP i održana je u prostorijama MZŽS.

U okviru radionice se vodila otvorena diskusija sa angažovanim ekspertima Instituta “Jaroslav Černi” i predstavnikom Švedske agencije za zaštitu životne sredine. Doprinos pripreme Akcionog plana za implementaciju Direktive 2006/118EK za pripremu pregovaračke pozicije, pored nadležnih iz MZŽS, dali su predstavnici i eksperti Odeljenja za zaštitu voda JVP “Srbijavode”, JVP “Vode Vojvodine”, RHMZ-a, Ministarstva rudarstva i energetike i Pokrajinskog sekretarijata.

U okviru radionice predstavljena je analiza trenutne situacije u Republici Srbiji, vezane za transpoziciju Direktive o podzemnim vodama, kao i iskustva EU članica, vezano za pregovarački postupak. Date su preporuke pristupa pri implementaciji i predložene naredne aktivnosti. Predsednik Švedske agencije za zaštitu životne sredine je svoje izlaganje usmerio na model koji se primenjuje u Švedskoj, ali je i predložio rokove implementacije i podele nadležnosti, u okviru koje su definisane buduće aktivnosti JVP “Srbijavode” u cilju uspešne implementacije Direktive.

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura