Potpisan sporazum o izgradnji korita Tulovske reke

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas je potpisan Sporazum između JVP „Srbijavoda“ i Grada Leskovca o zajedničkoj realizaciji izgradnje rasteretnog kanala na ušću Tulovske reke u Južnu Moravu.

„U svom preventivnom delovanju lokalna samouprava Grada Leskovca sprovela je analizu lociranja kritičnih tačaka od poplava u dužini od preko 50 kilometara. Za te namene Leskovac je izdvojio 30 miliona dinara. Zahvaljujući tome problemi sa izlivanjem i poplavama svedeni su na minimum,“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Danas sa gospođom Simić potpisujemo Sporazum koji će rešiti jedan od najvećih problema na teritoriji grada kada su u pitanju vodotokovi drugog reda. Reč je o Tulovskoj reci od koje gotovo svake godine u manjoj ili većoj meri stradaju domaćinstva iz 7 sela (među kojima su Žižavica, Badince, Guberevac, Gornji i Donji Bunibrod, Mala i Velika Grabovnica) kao i poljoprivredno zemljište od oko 5000 hektara.

Rukovodilac VPC „Morava“ Niš Dragana Simić potpisala je Sporazum po ovlašćenju direktora JVP „Srbijavode“ Gorana Puzovića i tom prilikom istakla:

„JVP „Srbijavode“ je nadležno za područje cele Srbije, za vodotok prvog reda. Za područje Leskovca nadležan je VPC „Morava“ iz Niša i mi smo se do sada trudili i uložili smo velika sredstva i napore kako bismo radili na regulaciji vodotoka prvog reda. Posebno sam zadovoljna i srećna što je Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom gospodinom Cvetanovićem prepoznao naše zalaganje i značaj zajedničkog ulaganja na rešavanju svih ostalih problema i vodotoka drutog reda, i to je rezultiralo ovim Sporazumom, a u krajnjoj liniji rezultiraće zaštitom Grada Leskovca i okoline i stanovništvom Leskovca od velikih voda i na vodotokovima prvog i drugog reda.“

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura