Održana uvodna konferencija tvining projekta "Podrška planiranju politika u sektoru upravljanju vodama"

 

Danas je održana uvodna konferencija tvining projekta "Podrška planiranju politika u sektoru upravljanja vodama" u Privrednoj komori Srbije. Konferenciju, kojom je predsedavala Nataša Miliić, direktorka Republičke direkcije za vode, MPŠV, otvorio g-din Antoan Avinjon, predstavnik delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Takođe, ispred države Nemačke, obratila se g-đa Dorotea Gizelman, ispred države Holandije g-din Oliver Šarov, idpred države Austrije g-din Kristina Bravenc. Konferenciji su prisustvovali i državni sekretar u MPŠV, g-din Velimir Stanojević, kao i generalni direktor JVP "Srbijavode"g-din Goran Puzović.
Tvining je najvažniji oblik pretpristupne pomoći u izgradnji institucionalnih kapaciteta, uspostavljen od strane Evropske komisije. Svrha tvininga je pružanje pomoći zemlji kandidatu u izgradnji delotvornih organa uprave. Ovaj projekat predstavlja tvivning partnerstvo Srbije, Nemačke, austrije i Holandije.
Glavni cilj ovog projekta, vrednog 1.500.000 eura, je da ojača kapacitete Republičke direkcije za vode, JVP "Srbijavode" i JVP "Vode Vojvodine", kao i drugih srodnih institucija, kako bi se u integralno upravljanje vodama sproveli principi koji proizilaze iz Okvirne direktive o vodama Evropske unije, kroz izradu elemenata Plana upravljanja vodama.
Kako bi se obezbedili prenos znanja i jačanje kapaciteta, veliki broj radionica biće organizovan za stručnjake iz Srbije u saradnji sa stručnjacima iz zemanja EU. Projekat će trajati 18 meseci.

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura