Projekat „Unapređenje učešća lokalne zajednice radi smanjenja rizika od nepogoda u Bajinoj Bašti” pod potkroviteljstvom misije OEBS-a u Srbiji

Nakon uspešno realizovanih projekata u Zaječaru i Vranju, Misija OEBS-a u Republici Srbiji, organizovala je inicijalni sastanak 18. marta 2016. godine za uspostavljanje partnerstva za smanjenje rizika od poplava u opštini Bajina Bašta. Sastanak je posvećen uvođenju novog koncepta upravljanja rizicima od poplava kroz uspostavljanje partnerstava između predstavnika državnih istitucija, civilnog društva i lokalnih vlasti. Sastanku su prisustvovali predstavnici gradske uprave Bajina Bašta, Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode”, Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), Sektora za vanredne situacije MUP-a, Ministarstva zaštite životne sredine, Arhus centra južne i istočne Srbije i Misije OEBS-a u Srbiji. Ideja je da se ovakav model uspostvljanja partnerstva prenese i na ostale gradove u Srbiji.

JVP „Srbijavode“ pruža podršku ovom modelu saradnje koji predstvalja značajan korak zajednice u izradi karata ugroženosti i karata rizika od poplava.

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura