Međunarodna konferencija o vodama UNESCO-a 13-14.maj. Unapređenje međusektorala za održivu sigurnost vode i mir održava se u Pariz

Konfereniji su prisustvovali, ispred Republike Srbije, predstavnici JVP "Srbijavode" i Republičke direkcije za vode.

Posebno zadovoljstvo i čast  srpska delegaciji je upriličila srdačna dobrodošlica same generalne direktorke UNESCO-a, g-đe Odri Azule, kao i naše ambasadorke pri UNESCO, g-đe Tamare Rastovac Siamasvili.

Međunarodna konferencija o vodama UNESCO-a ima za cilj da unapredi održivu bezbednost vode i mir koristeći se međusektorskim upravljanjem vodnim resursima.

Gledajući iz svemira, satelitske snimke pokazuju obilne mase vode koje karakterišu Zemlju. Ipak, manje od 1% predstavlja korisnu slatku vodu.

Gotovo sve ljudske aktivnosti zavise od vode, bilo da se radi o proizvodnji hrane, proizvodnji energije, industriji ili čak o rekreaciji. Upravljanje vodama i upravljanje utiču na zdravlje ljudi i ekosisteme i odražavaju uslove rodne ravnopravnosti, obrazovanja i kulturne raznolikosti regiona. Vodni resursi su ključni za održivi razvoj i smanjenje siromaštva.

UNESCO okuplja svoje aktere i partnere kako bi podelili inovativna rešenja za savremene izazove. Zahvaljujući svom iskustvu i stručnosti u oblasti obrazovanja, nauke (i prirodnih i društvenih i humanističkih nauka), kulture i komunikacija, UNESCO doprinosi kroz holistički, održivi pristup rješavanju pitanja koja utiču na upravljanje i upravljanje vodom.

 


  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura