Direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović za magazin OKO, na RTS

Direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović, za magazin OKO, na RTS-u: "Problem su  ovi mali bujični tokovi koji su se pojavili za nekoliko sati i doneli sve ovo. Imamo još 2 kišna dana, ali ono što je prognoza Republičkog hidrometereološkog zavoda je da će biti znatno manji obim padavina. Naravno, svaki litar koji padne pada kao na sam beton. Ostaje da svi budemo zajedno na terenu , da ispratimo taj deo, da iskoordiniramo sa akcijama koje postoje, kao i da pomognemo svim lokalnim samoupravama da pravaziđu ovu situaciju sa tehnikom, ljudstvom, znanjem i drugim stvarima. Da sutra pomognemo u analizi svih ovih stvari što su došle. Znači 174 vodotoka u Kraljevu treba još jednom da se sagledaju,  da vidimo šta je prvi, drugi i treći prioritet,  jer ne možemo ih sve odmah rešiti.

Ono što je bitno,  kada pričamo o lakalnim samoupravama,  je to da posle 2014.-te godine imamo stalnu konferenciju gradova , imamo slivno organizovanje radova, teritijalno povezivanja svih opština koje su u nekom slivu. Dakle, lokal je prepoznao da postoji problem.

Kao što vidimo,  problemi postoje, problemi će se rešavati. Zadatak svih nas je da pomognemo .Broj lica koji mogu da pustupaju je jako mali.

Mi pripremamo tehničku dokumentaciju, sa jedne strane, sa druge strane ćemo analizirati celu situaciju, pre svega, gore u Guči da vidimo šta se desilo. Uradićemo novi investicione cikluse, gde su potrebni a znamo novi objekti koji će se graditi. Stepen bezbednosti podići, i ono što je jako bitno Vlada Republike Srbije izdvaja iz godine u godinu veća sredstva i prepoznaje problem."

 

Link

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura