XVI"Evropa-INBO 2018" Međunarodna konferencija za implementaciju evropskih direktiva o vodama, Sevilja 17-21.10.2018.

16 . konferencija "Evropa-INBO" grupe (XVI International Conference „Europe- INBO 2018“), koja je održana u Sevilji, u Španiji, od 17 do 20 oktobra 2018, okupila je 215 učesnika, predstavnike nacionalnih administracija i nacionalnih uprava, kao i nevladine organizacije, kompanije, međunarodnih i regionalnih organizacija i akademskih institucija, koje dolaze iz 36 zemalja.

Osnovana u okviru INBO-a, 2003. u Valensiji u Španiji, grupacija  "Evropa-INBO" organizacija za implementaciju evropskih direktiva ima za cilj obogaćivanje i promovisanje implementacije vodenih politika u Evropi, posebno kroz zajedničku strategiju implementacije (ZND) sa razmenom praktičnih terenskih iskustava. Evropa -INBO se oslanja na države koje su članice UE, kao i na zemlje kandidate, i širenje principa i alata evropskih direktiva vezanih za vodu. Ona učestvuje u debatama o implementaciji tih direktiva u Evropskoj Uniji, uključujući i prekookeanski LAN.

U okviru četvrtog Okruglog stola, čija je tematika bila revizija okvirnih direktiva vode (WFD): poboljšanje koordinacije sa drugim evropskim direktivama (MarineSFD, poplave, direktive obnovljivih energetskih izvora...) svoje učešće je uzela i  Republika Srbija. Direktor Republičke direkcije za vode, g-đa Nataša Milić je, izlagala rad na temu „ Upravljanje vodama u Republici Srbiji“.  Takođe, celu konferenciju pratio je stručni tim JVP „Srbijavode“, na čelu sa direktorom Goranom Puzovićem.

Evropska agencija za životnu sredinu objavila je izveštaj o statusu vodenih resursa u EU. Pre kraja 2018, komisija će za Evropski parlament predstaviti izveštaj o proceni drugog ciklusa upravljanja WFD i prvi ciklus direktive u vezi sa poplavama. Ovaj izveštaj će podvući potrebu da se ponovo ispita program WFD.

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura