U Zagrebu održan 39.-ti sastanak stalne grupe za prevenciju od poplava u organizaciji međunarodne komisije za sliv reke Save ( ISRBC PEG FP Meeting)

Međunarodna komisija za sliv reke Save (Savska komisija) je zajedničko telo sa međunarodnom pravnom sposobnošću potrebnom za obavljanje njenih funkcija, odnosno sprovođenje Okvirnog sporazuma. Čine je po dva predstavnika svake Strane potpisnice Okvirnog sporazuma, tj. član i zamenik člana svake Strane, pri čemu svaka Strana u Savskoj komisiji ima jedan glas. Sedište Savske komisije je u Zagrebu, Republika Hrvatska.

Na sastanku su kolege iz Komisije za Dunavski sliv prezentovale svoj rad: ”Simultation od floor hazard and rizik in the Danube has in with the Future Danube Model Climate Services”.

Drugog dana sastanka je, takođe, razmatran finalni nacrt Plana upravljanja rizicima od poplava u slivu reke Save. Nacrt je preveden na jezike svih učesnika,  koji su dali svoje komentare u pojedinim nepravilnostima.

Na početku ovog sastanka, predstavnici svake od zemalja učesnika izneli su informacije u vidu izveštaja koji je obuhvatio poslednja dva meseca na teritoriji svog područja. Na teritoriji koju obuhvata nadležnost JVP ”Srbijavode” kandidovana su tri nova projekta za unapređenja zaštite  od velikih voda na slivu Save.

  1. Nazad
  2. Vrh
  3. Početna
  4. Štampanje
  5. Pišite nam
  6. Struktura