Традиционална акција „102 као 1“

Акција ће сеодрати 19. маја 2019. године у 18 градова и општина слива Западне Мораве.

Акција „ 102 као 1“, осмишљена је од стране Одељења за послове цивилне заштите,  Градске управе града Краљева и спроводи се од 2017. године.

Акција „102 као 1“ за циљ има активирање становништва-волонтера, институција, удружења и свих људи добре воље да, током једног дана, заједнички раде на унапређењу стања животне средине и смањења ризика од катастрофа.

Активности подразумевају: чишћење приобаља река, чишћење корита притока, садњу дрвећа и друге активности у којима учествују волонтери.

Након катастрофалним Мајских поплава 2014. године, градови и општине на сливовима Западне Мораве и Колубаре су први који су схватили неопходност удруживања сходно ризицима од катастрофа и то су спровели у дело.

Петогодишњица катастрофалних Мајских поплава из 2014. године је прилика да се добар колективни дух, слога и међусобна подршка свих поново испоље кроз заједничку волонтерску акцију у циљу смањења ризика од катастрофа.

За сврху активирања волонтера користиће се дигитални алат ВОЛОНТЕР доступан преко www.volonter.org.rs који омогућава масовно пријављивање волонтера у мале локалне тимове.

Учесници су сви, почев од ученика основних и средњих школа, до чланова удружења грађана, јавних предузећа и установа.

Препознајући оно што је најважније када доме до ситуације одбране од поплава, а то је тимски и координиран рад свих актера, ЈВП "Србијаводе" са поносом подржава ову акцију. Такође, позивамо све да се њој прикључе!

Видимо се у недељу!

 

102_kao_1

  1. Назад
  2. Врх
  3. Почетна
  4. Штампање
  5. Пишите нам
  6. Структура