Поводом Светског дана вода, ЈВП ”Србијаводе” послале снажну поруку у очувању вода, уз помоћ најмлађих

 

ЈВП ”Србијаводе” су данас угостиле најмлађе ”амбасадоре екологије” из ОШ ”Лаза Костић”. На недавно објављеном ликовном конкурсу на тему ”Вода је живот” у овој школи, ученици млађих разреда пријавили су преко стотину креативних радова и показали да поседују, и те како, знање о водама, као и о њеној заштити.
Истакнути сликар и вајар г-дин Милош Шобајић је имао ту част да, својим стручним оком и искуством, изабере најуспешније радове. Такође, овај жири сачињавали су министар за заштиту животне средине Горан Триван, директор ЈВП ”Србијаводе” Горан Пузовић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, државни секретар Сенад Махмутовић и директорка Републичке дирекције за воде, Наташа Милић, али и Министарства културе и информисања, саветник Тихомир Арсић.
Најистакнутији радови су награђени едукативним електронским помагалима (таблети и лап топови), како би у даљем образовању могли свеобухватније да прате све еколошке промене и да активно учествују у њима, али и размењују искуства са децом из других земаља.
Наши мали ”еколошки амбасадори”, али и стручни жири, учествовали су у заједничкој еколошкој радионици и квизу, те тако разменили своја знања и запажања.
Цео догађај био је обојен дечијом песмом и то, не било каквом, него песмом хора наше гостујуће школе.
ЈВП ”Србијаводе” данас је послало снажну поруку да је наш задатак да се од воде и штете коју она наноси адекватно и сталним улагањем Владе Републике Србије у овај аспект, сачувамо, али, исто тако, кроз едукацију најмлађих, направимо јаке и сигурне темеље за боље сутра генерација које долазе!

  1. Назад
  2. Врх
  3. Почетна
  4. Штампање
  5. Пишите нам
  6. Структура