СТУДИЈА УНАПРЕЂЕЊА ЗАШТИТЕ ОД ВОДА У СЛИВУ КОЛУБАРЕ

Дана 28.07.2015. године у Влади Србије потписан је Уговор за израду „Студије унапређења заштите од вода у сливу Колубаре“, између Програма Уједињених нација (UNDP) и Института за водопривреду „Јарослав Черни“.

Израда ове Студије подразумева сарадњу више државних институција као и 16 јединица локалне самоуправе које се налазе на територији слива Колубаре. Студија ће на основу искустава стечених у мају 2014.године показати шта је потребно урадити да би се унапредила заштита од великих вода на сливу Колубаре као и  избегле  штетне последице које велике воде могу да проузрокују.

ЈВП „Србијаводе“ као један од партнера у овом пројекту пружиће сву неопходну подршку Институту за водопривреду „Јарослав Черни“ како би се Студија унапређења заштите од вода у сливу Колубаре успешно израдила.

Студија унапређења заштите од вода у сливу Колубаре део је ширег пројекта под називом „Унапређење отпорности за одговор на ванредне ситуације“, који финансира Валада Јапана а спроводи Програм Уједињених нација за развој у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову  поплављених подручја.

Потписивању Уговора присуствовали су и директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима Марко Благојевић, његова екселенција Јуици Такахара амбасадор Јапана у Србији, као и генерални директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић са сарадницима.

 

  1. Назад
  2. Врх
  3. Почетна
  4. Штампање
  5. Пишите нам
  6. Структура