Међународна конференција о водама UNESCO-а 13-14.мај. Унапређење међусекторала за одрживу сигурност воде и мир одржава се у Париз

Конференији су присуствовали, испред Републике Србије, представници ЈВП "Србијаводе" и Републичке дирекције за воде.

Посебно задовољство и част  српска делегацији је уприличила срдачна добродошлица саме генералне директорке UNESCO-a, г-ђе Одри Азуле, као и наше амбасадорке при UNESCO, г-ђе Тамаре Растовац Сиамасвили.

Међународна конференција о водама UNESCO-а има за циљ да унапреди одрживу безбедност воде и мир користећи се међусекторским управљањем водним ресурсима.

Гледајући из свемира, сателитске снимке показују обилне масе воде које карактеришу Земљу. Ипак, мање од 1% представља корисну слатку воду.

Готово све људске активности зависе од воде, било да се ради о производњи хране, производњи енергије, индустрији или чак о рекреацији. Управљање водама и управљање утичу на здравље људи и екосистеме и одражавају услове родне равноправности, образовања и културне разноликости региона. Водни ресурси су кључни за одрживи развој и смањење сиромаштва.

UNESCO окупља своје актере и партнере како би поделили иновативна решења за савремене изазове. Захваљујући свом искуству и стручности у области образовања, науке (и природних и друштвених и хуманистичких наука), културе и комуникација, UNESCO доприноси кроз холистички, одрживи приступ рјешавању питања која утичу на управљање и управљање водом.

 


  1. Назад
  2. Врх
  3. Почетна
  4. Штампање
  5. Пишите нам
  6. Структура